Prednosti interneta u razvoju lijekova protiv raznih bolesti

Razvoj interneta definitivno je čovječanstvu, ali i napretku društva i poboljšanju kvalitete života generalno gledajući, donio jako puno pozitivnih i dobrih stvari. Prije samo stotinjak godina (a da ne govorimo o stoljećima prije toga!) razvoj je na primjer medicine bio moguć i uvjetovan samo temeljem informacija u pisanom (knjižnom) obliku. Ovo je realno gledajući dosta usporavalo napredak i razvoj svih vidova znanosti. Za razliku od tog vremena, danas je zahvaljujući internetu, odnosno prvenstveno brzini i dostupnosti podataka koje on pruža, a primjer je i Luckynugget, sve to puno brže. Naravno, mislimo tu konkretno na činjenicu da danas svako saznanje, otkriće, bude putem ”mreže” iste sekunde i istog trenutka dostupno svakom zainteresiranom bez obzira gdje se u svijetu nalazio. Jedini je uvjet da ima pristup internetu.

Značaj interneta u razvoju lijekova

Od početka ljudskog roda, bolesti su, nažalost, sastavni dio života i predstavljaju izazov, odnosno uzrokuju borbu i trud u njihovu suzbijanju i ublažavanju. Trudimo ih se eliminirati ili barem smanjiti kako bi kvaliteta našeg života bila što veća, a i samo trajanje životnog vijeka što dulje. Osnovni način borbe protiv bolesti u medicini predstavljaju istraživanja i razvoj lijekova.

Prisjetimo se: u povijesti se prvi i primitivni oblici liječenja spominju prije skoro 5 tisuća godina. Tek posljednjih tristotinjak godina zahvaljujući razvoju znanosti, a posljedično i medicine, dolazi do napretka u kvaliteti liječenja. Posljednji važan faktor u toj ”evoluciji” medicine predstavlja razvoj interneta unatrag 20-ak godina: zahvaljujući njemu, sve informacije i sva istraživanja nemjerljivo su dostupniji i brži nego u vremenu prije interneta. Naravno, posljedica toga je i porast kvalitete života svakog od nas, te kontinuirani rast duljine prosječnog životnog vijeka.

Dakle – internet je u naše živote svakako donio brojne prednosti, puno više nego nedostataka, i nema razloga da tako ne bude i u budućnosti, pa i u razvoju lijekova protiv svih vrsta bolesti.